Over de training


Behandeltrajecten waarin complex trauma een rol speelt vergen een breed scala aan kennis en vaardigheden bij de therapeut.
We behandelen de nieuwste inzichten vanuit de theorie over de behandeling van complex trauma en de manier waarop dit vertaald kan worden naar therapeutische vaardigheden.

De cursus neemt vier dagen in beslag, waarvan drie dagen aaneengesloten op Vlieland en een terugkomdag in Zeist, vier weken later.
We hebben hiervoor gekozen omdat drie dagen intensief werken in een besloten sfeer en met een vaste groep, verdieping mogelijk maakt, zowel theoretisch als in de praktijk.

Wat leer je?

Leren hoe vroegkinderlijk trauma kan leiden tot de ontwikkeling van een dissociatieve stoornis en/of persoonlijkheidsproblematiek.
Leren wat de invloed hiervan is op het volwassen functioneren.  Leren hoe een behandeling opgezet kan worden, hoe daarbinnen veilige grenzen voor cliënt en therapeut gecreëerd kunnen worden en wat de methodieken en vaardigheden zijn die in de behandeling gebruikt kunnen worden.

Tenslotte wordt er gekeken naar overdrachts- en tegenoverdrachtsgevoelens waarmee de therapeut geconfronteerd wordt. Hoe zijn deze in de therapie te ontdekken, te bewerken en te hanteren binnen veilige grenzen.


Voor wie?

Praktisch werkende hulpverleners in eerste- of tweedelijnsinstellingen dan wel vrijgevestigd: gz-psychologen met ervaring, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Wanneer?

Zondag 6 oktober t/m dinsdag 8 oktober 2019

Het programma


Dag 1: Complex trauma, dissociatie en hechtingsstijl
Dag 2: (Vroegkinderlijk) trauma: van behandelplan naar behandeling
Dag 3: Technieken en vaardigheden in de behandeling
Dag 4: De therapeutische relatie terugkomdag Zeist)

In de cursus maken we o.a. gebruik van de boeken  van B. van der Kolk, “Traumasporen,” en  Onno van der Hart, Suzette Boon en Kathy Steele  “Treating trauma related dissociation”  ,op dit moment twee belangrijke publicaties over complex trauma.

Bekijk ons gedetailleerde dagprogramma binnenkort via de onderstaande knop. Als u zich inschrijft krijgt u via de mail het programma automatisch zodra dit beschikbaar is. Voor vragen over het programma kunt u contact opnemen met serpentijn@cphogeweg.nl

Programma volgt z.s.m.

3

DAGEN

5

SPREKERS

7

ONDERWERPEN

6

ACCREDITATIES

Voorbereiding


Na aanmelding ontvang je literatuursuggesties, een intake formulier en vragenlijst ter voorbereiding.

Werkwijze


Het programma beslaat twee dagdelen per dag. Je krijgt een intensief programma aangeboden dat bestaat uit theorieblokken en praktische oefeningen in groepen en plenair.

De trainers van Serpentijn


000 days 00 hours 00 minutes 00 seconds

Kosten en verblijf


Je verblijft in WestCord Strandhotel Seeduyn in Oost-Vlieland.

Arrangement prijzen


Enkelgebruik van de kamer exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.p.n.

Prijs per persoon: € 329,00

 

Dubbelgebruik van de kamer exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.p.n.

Prijs per persoon: € 259,00

Arrangement inhoud


Inbegrepen is:

2 x Hotelovernachting op een comfortabele kamer

1 x Ontvangst met sandwiches en vers fruit

2 x Lunchbuffet inclusief soep of warme item, luxe belegde broodjes/sandwiches, salades, fruit en diverse dranken
(melk, karnemelk, jus d'orange)

2 x Drie gangen verrassingdiner in ons restaurant

Kosten Training


Training: € 775,-

Inschrijven


Na inschrijving ontvang je een bevestigingsbrief en een factuur welke je conform de inschrijfvoorwaarden voldoet.

Inschrijfvoorwaarden: U ontvangt een digitale factuur die tevens uw bevestiging is van uw inschrijving via de mail. Binnen 14 dagen na ontvangst van deze factuur kunt u uitsluitend schriftelijk kosteloos annuleren. Hierna zijn er kosten verbonden aan de annulering. Bij annulering tot 1 AUGUSTUS 2019 bedragen de annuleringskosten 50 euro. Tussen 1 AUGUSTUS 2019 en 28 AUGUSTUS bedragen de annuleringskosten 50% van het totale cursusgeld Annuleert u na 28 AUGUSTUS, dan bent u het volledige cursusgeld verschuldigd., ongeacht de reden van uw annulering. Eventueel kunt u –uitsluitend in overleg met de trainers- de voor de door u gereserveerde plaats een collega voordragen die uw plaats in wil nemen. In dat geval bent u 50 euro annulerings- en administratiekosten verschuldigd en gaat uw inschrijving en factuur over op de door u voorgedragen persoon.

Met vragen kan u contact opnemen Màrika Engel en Astrid Steenhuisen via serpentijn@cphogeweg.nl

Strandhotel Seeduyn


Badweg 3, 8899 BV, Oost-Vlieland, WestCord Strandhotel Seeduyn

Strandhotel Seeduyn (4-sterren) op Vlieland ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is voor Nederland. Nergens vindt u een hotel op Vlieland, zo vrij én dicht aan zee. Geen verkeer of drukke boulevard, alleen de geur van de zee en het geruis van de golven.

0562 451 560

Bij de onderstaande verenigingen zijn Accreditaties in aanvraag:


Goedgekeurde accreditaties:
FGzPT: 32 punten
NIP: 39 punten
NVRG: 26 punten

Voor overige accreditaties graag overleggen met de trainers: serpentijn@cphogeweg.nl